czwartek, 02 czerwiec 2016 00:00

Zmarła Maria Jedlińska-Adamus

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 1 czerwca 2016 roku, odeszła do Domu Ojca Maria Jedlińska-Adamus. Od ponad 20 lat związana z naszym środowiskiem, w Polskim Stowarzyszeniu Morskim Gospodarczym uczestniczyła od początku powstania. Wspierała nas swoją osobą, wiedzą i doświadczeniem. Była gościem na kwietniowym Kongresie w Warszawie – Żoliborzu.

Maria Jedlińska-Adamus – niezłomna dziennikarka i redaktorka, była założycielką wydawanego w latach 1995-2015 tygodnika “Nasza Polska”, prezesem Wydawnictwa Szaniec, córką Żołnierza Niezłomnego Władysława Jedlińskiego ps. Nemo, autorką książki “Bohaterowie i kaci. Moje wspomnienia”.

Panie Boże, który za dobre wynagradzasz, przyjmij do Siebie zmarłą śp. Marię Jedlińską-Adamus. A za wierną służbę Bogu, Ojczyźnie i ludziom – Prosimy – Daj Jej Wieczne Odpoczywanie.

Informacje dotyczące pogrzebu.

Msza św. pogrzebowa śp. Mari Jedlińskiej-Adamus odbędzie się 13 czerwca br (poniedziałek) o godz. 11.30 w kościele Najświętszego Zbawiciela w Warszawie (przy placu Zbawiciela). Ceremonia pogrzebowa (uroczystość rządowa z asystą) odbędzie się ok godz. 13.00 na Cmentarzu Bródnowskim w Warszawie przy ul. św. Wincentego 83

81-388 Gdynia ul. Traugutta 2
Sekretariat PSMG